niedziela, 26 lutego 2012

Rewolucja na Talerzu - Zapowiedź Wydawnictwa Literackiego


Dietetyczny Fast Food? To możliwe!


Wiele zapracowanych i zabieganych osób uwielbia fast food, ponieważ jest tani, szybki i ogólnie dostępny. Niestety, jest też tłusty, pełen pustych kalorii i niezdrowy.

Również dzieci uwielbiają hamburgery i pizze, które nie dostarczają im żadnych witamin. Jedyna rada to przyrządzić w domu własny zdrowy fast food. Zrobienie pizzy, hamburgera czy nawet kebaba jest niezwykle proste i szybkie.

Przygotowując zdrowy fast food, warto też zadbać o równie zdrowe dodatki własnej produkcji, takie jak na przykład keczup. Aby go zrobić, zmiksuj w malakserze pomidory z puszki, 10 suszonych śliwek, dymkę, garść listków bazylii, łyżeczkę oliwy i łyżeczkę słodkiego, gęstego octu balsamicznego z odrobiną soli i pieprzu. Spróbuj choć raz, a zachwyci cię ze względu na szybkość przyrządzania, brak pustych kalorii i dużo witamin.

 Agata Ziemnicka i Olga Kwiecińska-Kaplińska - prezentują przepisy z programu Rewolucja na talerzu.


Sernik, po którym schudniesz i dietetyczny schabowy! Czy to możliwe? Ależ tak!
Autorki książki Rewolucja na talerzu oraz programu kulinarnego pod tym samym tytułem nadawanego na antenie TVN Style, dowodzą że można jeść smacznie i bez ograniczeń, a jednocześnie dbać o linię i zdrowie. Różnice są niewielkie, dania smakowite, a efekty piorunujące, bo stosując się do ich porad można prawie o połowę zmniejszyć kaloryczność drugiego dania ze swojskim schabowym i ziemniakami.

Ta książka to zbiór niskokalorycznych wersji przepisów na ulubione dania, ważnych rad i bezcennych informacji, dotyczących nie tylko gotowania, ale także odpowiedniego dobierania i łączenia produktów. Przeprowadź „rewolucję na talerzu”! Jedz, smakuj i chudnij!

Agata Ziemnicka - dietetyk (Uniwersytet Medyczny w Warszawie) i psycholog klinicznym (Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej w Warszawie). Zajmuje się w zdrowym odchudzaniem i edukacją żywieniową. Prowadzi kompleksowe szkolenia z zakresu żywienia oraz uczy, jak pracować z osobami otyłymi i z nadwagą.

Olga Kwiecińska-Kaplińska – dziennikarka, kucharka z zamiłowania.


Premiera: 8 marca!

POLECAMY!

2 komentarze:

  1. Trochę mało przekonująco wygląda, jak dietetyczne potrawy prezentuje dziennikarka ze sporą nadwagą:(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Po pierwsze, książka nie jest poradnikiem i nie zawiera diety cud. Książką nie porusza tematu: jak zrzucić 7 kg w miesiąc. I to nie jest celem książki ani samych autorek by kogoś do diety czy zrzucenia kg namawiać. Jednym z głównych celów książki jest uzmysłowienie nam, że pewne produkty dietetyczne możemy zastąpić innymi, mniej kalorycznymi np: zamiast majonezu łyżka jogurtu, zamiast kurczak w panierce, kurczak bez panierki itp... nie chodzi o odchudzanie i zrzucanie kg, bo jak wiemy sama dietą tego nie uczynimy.

      Co do "sporej nadwagi dziennikarek" - to uważam, ze po 1. wcale nie jest spora, po 2 Kobieta po ciąży ciało się zmienia i nie każda wraca do swojego wymiaru i rozmiaru, po trzecie wiek też robi swoje... Osobiście uważam, że obie Panie wyglądają bardzo Kobieco!

      Usuń